PRP

Een PRP (Platelet Rich Plasma)-behandeling is een medische behandeling waarbij het bloed van een patiënt wordt afgenomen en verwerkt om een hoog gehalte aan bloedplaatjes te verkrijgen. Bloedplaatjes bevatten groeifactoren en andere eiwitten die helpen bij het stimuleren van weefselherstel en genezing.

Tijdens een PRP-behandeling wordt het bloed van de patiënt afgenomen en vervolgens in een centrifuge geplaatst, waar het wordt gescheiden in verschillende lagen. De laag die rijk is aan bloedplaatjes wordt vervolgens geconcentreerd en geïnjecteerd in het gebied dat behandeld moet worden.

PRP voor de huid

PRP kan worden gebruikt als een behandeling voor huidverjonging. Het geconcentreerde bloedplaatjesplasma van de patiënt wordt geïnjecteerd in de huid om zo huidverbeterend te werken. PRP kan als een natuurlijk alternatief voor fillers en andere cosmetische ingrepen worden gebruikt. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en donkere kringen onder de ogen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de textuur, kleur en stevigheid van de huid.

PRP voor de haren

PRP kan helpen bij het stimuleren van de haargroei door de bloedtoevoer naar de haarfollikels te verhogen en de haargroeicyclus te stimuleren. Hierbij wordt ook weer het geconcentreerde bloedplaatjesplasma van de patiënt geïnjecteerd in de hoofdhuid op de plaatsen waar de haargroei moet worden gestimuleerd.

De groeifactoren in de bloedplaatjes stimuleren de cellen in de haarfollikels om te groeien en zich te vermenigvuldigen. Dit kan helpen bij het verlengen van de groeifase van het haar en het verminderen van het aantal haren dat in de rustfase zit en uitvalt.

Bovendien kan PRP helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van het haar door het versterken van de haarzakjes en het verminderen van ontstekingen in de hoofdhuid. Dit kan resulteren in dikker, voller en gezonder uitziend haar.

PRP-behandelingen voor haargroei worden meestal uitgevoerd in een serie van meerdere sessies, met tussenpozen van enkele weken tot maanden.

Icon, Ooglidcorrectie, Over Dr. Jurek

Wie is Dr. Jurek

Dokter Jurek Conings studeerde geneeskunde aan de universiteit van Maastricht

In de eerste jaren na zijn studie heeft hij gewerkt op de chirurgie waarbij hij kennis en expertise heeft opgedaan op vlak van wondgenezing en kleine chirurgische ingrepen.  Uiteindelijk heeft hij de huisartsenopleiding afgemaakt aan de universiteit waardoor zijn communicatieve vaardigheden een sterke eigenschap van hem zijn geworden.

Zijn passie voor esthetische geneeskunde blijft steeds groeien.  Daarom behaalde hij ook zijn Europees diploma in de esthetische geneeskunde.  Juist omdat hij zo houdt van wat hij doet, blijft hij altijd up-to-date door deel te nemen aan congressen, scholingen en vernieuwingen op esthetisch vlak.

Dr Jurek geeft met enige regelmaat lezingen en presentaties over de esthetische geneeskunde, zowel binnen- als buitenland.

Dr. Jurek
Dr. JurekEsthetische Geneeskunde
Dr Jurek is heel down to earth waardoor zijn patiënten zich 100 % op hun gemak voelen bij hem. Je mag hem vragen wat je wilt. Hij zal je gewoon een oprecht antwoord geven.

Maak uw Afspraak

Voel je welkom bij de Dr. J Clinic waar de ervaren dokter Jurek Conings je vragen beantwoordt en enkel kwaliteitsvolle behandelingen aanbiedt in een holistische aanpak. Dr. J begeleidt je persoonlijk in jouw proces. Jouw comfort en veiligheid staan voorop vanaf het eerste consult.