Haartransplantaties

Haartransplantaties – FUE Methode

De haartransplantatie wordt uitgevoerd middels een FUE methode (Follicular Unit Extraction). Deze methode heeft de laatste jaren veel populariteit verworven omwille van de resultaten alsook het herstel na de behandeling. Tijdens de behandeling worden de grafts verzameld waarbij een microscopisch klein litteken wordt achtergelaten dat niet zichtbaar is met het blote oog. Een graft kan bestaan uit meerdere follikel eenheden/haren. Alle vitale structuren van het haarfollikel worden getransplanteerd, inclusief de stamcellen die belangrijk zijn voor de groei van de haren.

De behandeling

De haartransplantaties middels de FUE methode wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Alvorens de behandeling wordt gestart bepaalt de arts het gebied waar de grafts worden verzameld(donorgebied) alsook het gebied waar de grafts worden ingepland (ontvangstgebied). Er worden foto’s gemaakt om in het medisch dossier te worden opgenomen. Daarnaast volgt een evaluatie van de haardensiteit middels een trichoscoop.

Procedure

Het donorgebied wordt kaalgeschoren om zo de nauwkeurigheid van de behandeling te verbeteren. Dit betekent niet dat bij elke patiënt het volledig hoofd moet worden kaalgeschoren.  Voor het verzamelen van de grafts zal de patiënt op de buik liggen, dit gebeurt onder plaatselijke verdoving en kan in deze fase van de behandeling 2 tot 4 uur duren. De arts zal samen met zijn assistente de haartjes oogsten met speciale instrumenten.

De verzamelde grafts worden in de miscroscopische incisies van het ontvangstgebied geplaatst. Er wordt gebruik gemaakt van 2 manieren van plaatsing van de grafts, enerzijds middels een implanter (een instrument dat geladen is met haartjes) alsook middels speciale een stick and place techniek (een techniek waarbij 2-3 paar handen tegelijkertijd de haartjes plaatsen). Afhankelijk van de hoeveelheid grafts die geplaatst worden kan het zijn dat de behandeling wordt opgesplitst in 2 sessies/dagen.

Na de behandeling

De hersteltijd is vrij kort. Het donorgebied herstelt over een periode van 1-2 weken.
Tijdens deze periode genezen de kleine wondjes en worden ze onzichtbaar. Het haar groeit waardoor het donorgebied wordt gecamoufleerd. De kleine littekens zijn vrijwel onzichtbaar.

Het ontvangstgebied (waar de grafts worden geplaatst) herstelt ook snel. De eerste paar dagen moet de patient voorzichtig zijn dat de grafts niet beschadigd worden. De haren worden op dag 3 na de ingreep gewassen. De zwelling van het voorhoofd is minimaal.

De meeste roodheid en korsten na de ingreep zijn na 1 week weg.
De haartjes zullen de komende weken uitvallen waarbij het dan een 3-6 maanden zal duren opdat ze teruggroeien in volle sterkte. Patienten mogen na 1 week terug sporten.
In principe zijn er geen controlebezoeken nodig na de haartransplantatie.

  • Littekens niet zichtbaar in het donorgebied

  • In sommige gevallen moet men niet volledig kaal worden geschoren

  • Methode kan gebruikt worden bij patiënten die neiging hebben tot verdikte littekens (hypertrofische littekens)

  • Kan gebruikt worden om littekens te corrigeren

  • Snel en volledig herstel

  • Geen controlebezoek nodig

  • Moeilijk/ niet mogelijk bij patiënten met erg krullend haar

  • Vrij lange ingrepen

  • Moeilijk/ niet mogelijk bij patiënten met erg krullend haar

  • Vrij lange ingrepen

Icon, Ooglidcorrectie, Over Dr. Jurek

Wie is Dr. Jurek

Dokter Jurek Conings studeerde geneeskunde aan de universiteit van Maastricht

In de eerste jaren na zijn studie heeft hij gewerkt op de chirurgie waarbij hij kennis en expertise heeft opgedaan op vlak van wondgenezing en kleine chirurgische ingrepen.  Uiteindelijk heeft hij de huisartsenopleiding afgemaakt aan de universiteit waardoor zijn communicatieve vaardigheden een sterke eigenschap van hem zijn geworden.

Zijn passie voor esthetische geneeskunde blijft steeds groeien.  Daarom behaalde hij ook zijn Europees diploma in de esthetische geneeskunde.  Juist omdat hij zo houdt van wat hij doet, blijft hij altijd up-to-date door deel te nemen aan congressen, scholingen en vernieuwingen op esthetisch vlak.

Dr Jurek geeft met enige regelmaat lezingen en presentaties over de esthetische geneeskunde, zowel binnen- als buitenland.

Dr. Jurek
Dr. JurekEsthetische Geneeskunde
Dr Jurek is heel down to earth waardoor zijn patiënten zich 100 % op hun gemak voelen bij hem. Je mag hem vragen wat je wilt. Hij zal je gewoon een oprecht antwoord geven.