BOTOX

Wat is BOTOX ?

Botuline toxine, onder de meeste patiënten bekend als Botox® wat eigenlijk een merknaam, is een spierontspanner die in de huid wordt geïnjecteerd. De botuline toxine blokkeert de impulsen van de zenuwen waardoor het zo de spieren welke worden behandeld verzwakt of helemaal lam legt.
Deze spierontspanning is steeds een tijdelijk effect welk gemiddeld 3-4 maanden duurt.

Het duurt tot 2 weken voordat de botuline toxine volledig is ingewerkt. Je merkt naarmate de dagen dat je de spieren die behandeld zijn steeds minder gaat kunnen bewegen. Het is raadzaam om de behandeling om de 4 maanden te herhalen voor optimaal resultaat.

Veel gestelde vragen:

 

Voorhoofdsrimpels

Kraaienpootjes

Fronsrimpel

Wenkbrauwlift

Kaakspieren (voor tandenknarsen alsook facial slimming)

Lifting mondhoeken

Bunny lines (lijntjes bij de neus als je de neus optrekt)

Putjes in de kin

Gummy smile (overmatig tandvlees tijdens lachen)

Hyperhydrosis (overmatig zweten van de oksels)

Lipflip (ontspannen van de spieren in de lip om optisch de lip te vergroten)

Rokerslijntjes boven de lip

De kans op complicaties bij een behandeling met botuline toxine is ontzettend klein.
Direct na de ingreep is er enige roodheid en zwelling die meestal binnen een uur wegtrekt.
Er is een kleine kans op een blauw plek. In sommige gevallen (met name bij patiënten die de allereerste keer een behandeling met botuline toxine krijgen) kan een licht drukkend gevoel/lichte hoofdpijn optreden op het hoofd wanneer de frons of voorhoofd wordt behandeld, dit trekt na een paar dagen weg. De meest vervelende complicaties zijn afhangende wenkbrauwen of afhangende oogleden. Dit kan optreden na een behandeling van het voorhoofd.

Iedereen is in feite geschikt voor een behandeling met Botox ®. Heb je allergieën? Vertel het ons!

Zowel Botox ® als fillers behoren tot de “injectables”, ze worden ingespoten via een dunne naald. Het grootste verschil is dat Botox ® als spierontspanner werkt om zo dynamische rimpels te behandelen terwijl fillers worden gebruikt om op te vullen en statische rimpels te behandelen.
Vraag steeds tijdens het intakegesprek naar de behandeling die het beste bij jou past.
Icon, Ooglidcorrectie, Over Dr. Jurek

Wie is Dr. Jurek

Dokter Jurek Conings studeerde geneeskunde aan de universiteit van Maastricht

In de eerste jaren na zijn studie heeft hij gewerkt op de chirurgie waarbij hij kennis en expertise heeft opgedaan op vlak van wondgenezing en kleine chirurgische ingrepen.  Uiteindelijk heeft hij de huisartsenopleiding afgemaakt aan de universiteit waardoor zijn communicatieve vaardigheden een sterke eigenschap van hem zijn geworden.

Zijn passie voor esthetische geneeskunde blijft steeds groeien.  Daarom behaalde hij ook zijn Europees diploma in de esthetische geneeskunde.  Juist omdat hij zo houdt van wat hij doet, blijft hij altijd up-to-date door deel te nemen aan congressen, scholingen en vernieuwingen op esthetisch vlak.

Dr Jurek geeft met enige regelmaat lezingen en presentaties over de esthetische geneeskunde, zowel binnen- als buitenland.

Dr. Jurek
Dr. JurekEsthetische Geneeskunde
Dr Jurek is heel down to earth waardoor zijn patiënten zich 100 % op hun gemak voelen bij hem. Je mag hem vragen wat je wilt. Hij zal je gewoon een oprecht antwoord geven.