FILLERS

Wat zijn fillers?

Fillers zijn lichaamseigen stoffen die geïnjecteerd worden in de huid. Fillers bestaan uit hyaluronzuur.  Dit hyaluronzuur is een eiwit dat zorgt voor volume, stevigheid en hydratatie.  De kwaliteit van de fillers staat bij ons voorop en enkel de beste merken worden gebruikt. Hierdoor kunnen natuurlijke en esthetisch mooie resultaten worden bereikt.

Het effect van een behandeling met fillers blijft gemiddeld een jaar zichtbaar, afhankelijk van de plek die wordt behandeld, alsook het type filler. Naarmate de tijd zal het effect van de behandeling verminderen doordat het hyaluronzuur in de filler op een natuurlijke manier oplost.

Veel gestelde vragen:

Leeftijd van de patiënt
Metabolisme van de patiënt
Type filler
Lichaamsbeweging
Bloedtoevoer naar de behandelde gebieden
Mobiliteit van de behandelde gebieden

Lip
Wang
Jukbeen
Traangoot
Kaaklijn
Kin
Slaap
Neus
Decolleté
Nek
Handen
Fijne rimpels
Oneffenheden door littekens

De kans op complicaties is vrij klein als de behandeling wordt uitgevoerd door een arts die voldoende kennis heeft hoe hij/zij fillers moet plaatsen.
De complicaties die meestal optreden zijn mild zoals een bloeduitstorting/blauwe verkleuring van de huid, enige zwelling op de plek die behandeld is of wat roodheid direct na de ingreep.  Deze trekken binnen enkele uren tot dagen weg.
Zeldzamere complicaties zijn fillers die inkapselen en knobbels veroorzaken onderhuids (ook wel granulomen genoemd).
De meest gevreesde complicatie is blindheid en huidnecrose (afsterven van de huid). Dit gebeurt als de filler in een bloedvat wordt gespoten waardoor de bloedtoevoer belemmerd wordt.
Dit is een complicatie die in de meeste gevallen omkeerbaar is d.m.v. hyaluronidase (een oplosmiddel voor hyaluronzuurfillers)
Allergische reacties worden nagenoeg nooit gezien omdat het hyaluronzuur lichaamseigen is. Let wel op het feit dat de meeste fillers tegenwoordig verdovingsmiddel bevatten (lidocaine), hiervoor kan een enkeling een lichte reactie op geven.

Gelukkig zijn er nog nooit zware complicaties opgetreden bij dr. J Clinic. Dr J bespreekt steeds alle complicaties met zijn patiënten alvorens een behandeling uit te voeren. Zo zijn ze steeds op de hoogte waar ze op moeten letten en wanneer ze contact moeten zoeken.

Tijdens een intakegesprek wordt gekeken naar de wensen van de patiënt. In veel gevallen kunnen we de filler gebruiken om het verouderingsproces tegen te gaan, steeds strevend naar natuurlijke resultaten die bij elke unieke patiënt passen. Vrijwel iedereen is geschikt voor een behandeling met fillers. Een van de meest voorkomende contra-indicaties voor fillers zijn patiënten die momenteel in een oncologisch traject zitten.

Heb je allergieën(met name voor verdoving)? Vertel het ons. Zo kunnen we anticiperen waar nodig.

Icon, Ooglidcorrectie, Over Dr. Jurek

Wie is Dr. Jurek

Dokter Jurek Conings studeerde geneeskunde aan de universiteit van Maastricht

In de eerste jaren na zijn studie heeft hij gewerkt op de chirurgie waarbij hij kennis en expertise heeft opgedaan op vlak van wondgenezing en kleine chirurgische ingrepen.  Uiteindelijk heeft hij de huisartsenopleiding afgemaakt aan de universiteit waardoor zijn communicatieve vaardigheden een sterke eigenschap van hem zijn geworden.

Zijn passie voor esthetische geneeskunde blijft steeds groeien.  Daarom behaalde hij ook zijn Europees diploma in de esthetische geneeskunde.  Juist omdat hij zo houdt van wat hij doet, blijft hij altijd up-to-date door deel te nemen aan congressen, scholingen en vernieuwingen op esthetisch vlak.

Dr Jurek geeft met enige regelmaat lezingen en presentaties over de esthetische geneeskunde, zowel binnen- als buitenland.

Dr. Jurek
Dr. JurekEsthetische Geneeskunde
Dr Jurek is heel down to earth waardoor zijn patiënten zich 100 % op hun gemak voelen bij hem. Je mag hem vragen wat je wilt. Hij zal je gewoon een oprecht antwoord geven.