Haartransplantatie in Maastricht | Dr. Jurek Conings |

Haartransplantatie is een populaire oplossing voor mensen met haaruitval of dunner wordend haar. In Maastricht biedt onze kliniek de modernste technieken en behandelingen aan voor haartransplantatie. Onze ervaren artsen gebruiken de FUE-techniek (Follicular Unit Extraction) waarbij individuele haren worden verplaatst van de donorgebieden naar de gebieden met haaruitval. Dit resulteert in een natuurlijk ogend haargroei.

Onze kliniek staat bekend om onze hoge succesratio en tevreden patiënten. We bieden een persoonlijke benadering en nauw contact met onze patiënten tijdens het hele behandelingsproces. Onze artsen zorgen voor een grondige consultatie en begeleiding, waardoor u zich op uw gemak voelt en het beste resultaat krijgt.

Wij bieden ook een nazorgprogramma waarin we regelmatig contact houden met onze patiënten om ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn met het resultaat en om eventuele verdere vragen te beantwoorden.

Bent u geïnteresseerd in haartransplantatie in Maastricht?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een gratis consult. Onze kliniek staat klaar om u te helpen uw haarproblemen op te lossen en uw zelfvertrouwen te verhogen.

Veelgestelde vragen over haartransplantatie:

 1. Wat is een haartransplantatie? Een haartransplantatie is een chirurgische procedure waarbij gezonde haarwortels (follikels) uit een gebied met veel haar (de donorzone) worden verplaatst naar een gebied met dunner wordend haar of kaalheid (de receptor zone).

 2. Is haartransplantatie pijnlijk? De procedure wordt uitgevoerd onder lokale verdoving, dus patiënten voelen geen pijn tijdens de behandeling. Na de procedure kan er wel milde pijn of ongemak voelbaar zijn, maar dit kan worden behandeld met pijnstillers.

 3. Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie? Het duurt ongeveer 3-4 maanden voordat de getransplanteerde haren uitvallen en 6-9 maanden voordat de nieuwe haargroei zichtbaar is. Het volledige resultaat is na een periode van 12-18 maanden te zien.

 4. Wat zijn de risico’s van haartransplantatie? De risico’s van haartransplantatie zijn minimaal, maar kunnen omvatten infectie, bloeden, littekenvorming, ongelijke groei of afstoting van getransplanteerde haren.

 5. Kan iedereen een haartransplantatie ondergaan? Niet iedereen is een geschikte kandidaat voor een haartransplantatie. Dr. Jurek zal uw medische geschiedenis en haar structuur bekijken en bepalen of de procedure geschikt is voor u.

Verschillende redenen waarom patiënten haartransplantatie overwegen:

 1. Dunner wordend haar of kaalheid: Veel mensen lijden aan dunner wordend haar of kaalheid, vaak als gevolg van genetische aanleg, hormonale veranderingen of ouderdom. Haartransplantatie kan helpen om deze gebieden van dunner wordend haar of kaalheid te verdichten en het haargroei te stimuleren.
 2. Haarverlies als gevolg van een medische aandoening: Sommige medische aandoeningen, zoals alopecia of lupus, kunnen leiden tot haarverlies. Haartransplantatie kan helpen om deze gebieden van haarverlies op te vullen en het zelfvertrouwen van de patiënt te verhogen.

 3. Verbetering van uiterlijk: Haartransplantatie kan helpen om de uitstraling van de patiënt te verbeteren en het zelfvertrouwen te verhogen. Veel mensen vinden dat een vollere haardos hen jonger en aantrekkelijker maakt.
 4. Ontevredenheid met eerdere haartransplantatie: Sommige patiënten zijn ontevreden met het resultaat van een eerdere haartransplantatie en overwegen een nieuwe procedure om deze te verbeteren.

Het is belangrijk dat de patiënten goed geïnformeerd zijn over de procedure, de resultaten en de risico’s van haartransplantatie voordat ze besluiten om te gaan voor een behandeling. Een goede arts zal met de patiënten bespreken of haartransplantatie bij hen past en welke resultaten verwacht kunnen worden. Neem gerust contact op voor een consult om te bespreken of haartransplantatie bij u past en welke resultaten u kunt verwachten.

Verschillen tussen haartransplantatie in Turkije

Verschillen tussen haartransplantatie in Turkije en bij een specialist in uw eigen land. Hier zijn een paar belangrijke punten:

 1. Kosten:
  Haartransplantatie in Turkije is vaak goedkoper dan bij een specialist in uw eigen land. Dit komt doordat de kosten van medische zorg in Turkije lager zijn dan in veel westerse landen.
 2. Kwaliteit van de behandeling: Hoewel er veel ervaren artsen in Turkije zijn, kan de kwaliteit van de behandeling en de technologie die wordt gebruikt variëren. Bij een specialist in uw eigen land kunt u er vaak zeker van zijn dat de behandeling wordt uitgevoerd met de nieuwste technologieën en best practices.
 3. Nabehandeling en follow-up: Als u haartransplantatie in Turkije ondergaat, kunt u mogelijk moeite hebben met het krijgen van follow-up bezoeken of het oplossen van problemen na de behandeling. Als u bij een specialist in uw eigen land behandeld wordt, kunt u vaak rekenen op een goede nabehandeling en follow-up.

 4. Communicatie: Communicatie kan een probleem zijn als u een haartransplantatie in Turkije ondergaat. Als u niet de lokale taal spreekt, kan het moeilijk zijn om uw vragen te stellen of om te communiceren met de artsen en het medische personeel. Bij een specialist in uw eigen land kunt u er vaak zeker van zijn dat er iemand is die uw taal spreekt en u kan helpen met uw vragen.
 5. De juridische aspecten: Als er iets misgaat tijdens de behandeling of als u ontevreden bent met het resultaat, kan het moeilijk zijn om juridische stappen te ondernemen als u behandeld bent in Turkije. In uw eigen land zijn er waarschijnlijk meer opties voor juridische stappen als dat nodig is.

Het is belangrijk om uw opties te overwegen en de risico’s en voordelen af te wegen voordat u een beslissing neemt over haartransplantatie. Het is aan te raden om een gekwalificeerde specialist te raadplegen voor een goed advies.

Wat zijn de voordelen en nadelen van de FUE-techniek?

De FUE-techniek (Follicular Unit Extraction) is een populaire methode voor haartransplantatie omdat het een minimale invasie is en een sneller herstel biedt dan andere methoden. Hier zijn een paar voordelen van de FUE-techniek:

 1. Minimale invasie:

  De FUE-techniek houdt het verwijderen van individuele haarwortels met een dunne naald, in plaats van een groot stuk huid te verwijderen zoals bij de strip-techniek. Dit betekent dat er geen lange littekens of zwelling zijn en dat herstel sneller is.

 2. Natuurlijke groei:

  De FUE-techniek maakt het mogelijk om haarwortels te verplaatsen in kleinere groepjes (folliculaire eenheden), wat resulteert in een natuurlijkere groei van de getransplanteerde haren.

 3. Verschillende haartypen:

  De FUE-techniek is geschikt voor verschillende haartypen en -texturen, waardoor deze techniek geschikt is voor een groter aantal patiënten.

 4. Minder pijn: De FUE-techniek is minder pijnlijk dan andere methoden, omdat het geen lange snee vereist.

 5. Minder zichtbare littekens:

  Omdat de FUE-techniek geen lange snee vereist, zijn er minder zichtbare littekens dan bij andere methoden.

Echter, er zijn ook enkele nadelen aan de FUE-techniek. De techniek vereist vaak meer tijd dan andere methoden, en is daarom vaak duurder. Ook is de techniek meer arbeidsintensief voor de arts, waardoor de kans op fouten groter is. Het is belangrijk om deze aspecten met de arts te bespreken en te bekijken of de FUE-techniek de juiste keuze is voor u.

Icon, Ooglidcorrectie, Over Dr. Jurek

Wie is Dr. Jurek

Dokter Jurek Conings studeerde geneeskunde aan de universiteit van Maastricht

In de eerste jaren na zijn studie heeft hij gewerkt op de chirurgie waarbij hij kennis en expertise heeft opgedaan op vlak van wondgenezing en kleine chirurgische ingrepen.  Uiteindelijk heeft hij de huisartsenopleiding afgemaakt aan de universiteit waardoor zijn communicatieve vaardigheden een sterke eigenschap van hem zijn geworden.

Zijn passie voor esthetische geneeskunde blijft steeds groeien.  Daarom behaalde hij ook zijn Europees diploma in de esthetische geneeskunde.  Juist omdat hij zo houdt van wat hij doet, blijft hij altijd up-to-date door deel te nemen aan congressen, scholingen en vernieuwingen op esthetisch vlak.

Dr Jurek geeft met enige regelmaat lezingen en presentaties over de esthetische geneeskunde, zowel binnen- als buitenland.

Dr. Jurek
Dr. JurekEsthetische Geneeskunde
Dr Jurek is heel down to earth waardoor zijn patiënten zich 100 % op hun gemak voelen bij hem. Je mag hem vragen wat je wilt. Hij zal je gewoon een oprecht antwoord geven.
Icon
Avatar
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
PENNY DANIELS
Avatar 2
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
MARGERET TINSDALE
Avatar 3
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
ROSE JAMERSON

Maak uw Afspraak

Voel je welkom bij de Dr. J Clinic waar de ervaren dokter Jurek Conings je vragen beantwoordt en enkel kwaliteitsvolle behandelingen aanbiedt in een holistische aanpak. Dr. J begeleidt je persoonlijk in jouw proces. Jouw comfort en veiligheid staan voorop vanaf het eerste consult.